Каквo щеше да направиш, ако знаеше че не можеш да се провалиш?

За кого е ?

Омръзнало ли ви е  да се чувствате обезкуражени и разочаровани от себе си? Искате ли да преодолеете някоя конкретна пречка в живота си? Ако е така, СЕГА е моментът да ДЕЙСТВАТЕ!

Изпитайте многото прекрасни ползи от хипнозата и хипнотерапията и открийте това, което много хора вече са научили. Хипнозата е изпитан във времето, мощен и доказан метод за отключване на вътрешния ви потенциал и помага да постигнете целите си по безопасен, естествен и приятен начин.

Хипнотерапията заобикаля съпротивите и нежеланието за промяна на логичния ум, които са в основата на всичките ни проблеми. Тази терапия не е пасивен процес , както повечето хора си го представят, а възможност за промяна на вътрешната реалност, която съзнанието проектира по-късно като изменена външна реалност.

За кого не е ?

Хипнозата не трябва да се използва при хора с определени психиатрични и психологически разстройства, шизофрения, епилепсия.

Защо хипноза ?

 

Хипнозата е трансово състояние, при което хората изпитват повишено внимание, концентрация и внушителност. Докато хипнозата често се описва като състояние, подобно на сън, тя е изразена като състояние на фокусирано внимание, повишена внушимост, понякога и ярки фантазии. Хората в хипнотично състояние често изглеждат сънливи, но в действителност те са в състояние на свръхсъзнание.

В някои случаи хората могат да търсят хипноза, за да се справят с хроничната болка или за облекчаване на болката и тревожността, причинени от медицински процедури, като операция или раждане.

По -долу са само някои от приложенията за хипноза, които са демонстрирани чрез изследвания:

  • Облекчаване  на стомашно-чревни болки,
  • Контрол на болката по време на стоматологични процедури
  • При дерматологични проблеми, за премахване или намаляване на белези, включително брадавици и псориазис
  • Лечение на хронични болкови състояния като ревматоиден артрит
  • Намаляване на болката по време на раждането – хипнораждане
  • Намаляване на гаденето и повръщането при пациенти с рак, подложени на химиотерапия

Хипнозата се използва и за подпомагане на хора които искат да премахнат вредни навици, като отказване от тютюнопушене, за отслабване, преолодяване на нощното напикаване и др.

Какво влияние оказва  ?


Опитът с хипнозата може да е различен за всеки човек. Хипнотичното преживяване понякога може да доведе до неочаквани резултати, включително освобождаване на потиснати емоции които пациентът може да изпита на подсъзнателно ниво, като страх, гняв,ниско самочувствие и др.

Повечето хора съобщават за чувство на откъснатост или изключителна релаксация по време на хипнотичното състояние.

С хипноза може да достигнете до разбирането, че са ви необходими определени промени в начина на живот. Въпреки че първоначално това осъзнаване е неудобно, то ще ви позволи да решите собствените си проблеми и в крайна сметка да подобрите живота си. Важно е да имате желание и да действате, за да постигнете желаната промяна.

Въпреки че има много митове и погрешни схващания, хипнозата е реален процес, който може да се използва като терапевтичен инструмент. Доказани са терапевтичните и ползи, най-вече за намаляване на болката и тревожността.

За някои хора само хипнозата може да помогне, за други  може да бъде само малка част от процеса на работа.

Важно е  да сте напълно спокойни в процеса, защото именно преживяването по време на транс ни трансформира.

Какво да очаквате

Хипнотерапевтичните сесии се провеждат в НЛП Коучинг Център в гр. Варна. Времетраенето на всяка сесия е по 60 мин.
Всички сесии могат да бъдат персонализирани според нуждите и целите на нашите клиенти, но има и клиенти които след първата или втората сесия получават желаните резултати.