С НЛП коучинг   може да разгърнете пълния си потенциал и да подобрите комуникацията си. Методите  ви помагат да станете по -ефективни, да израствате личностно и да се развивате.

Коучинг е инструмент за личностно и професионално развитие за хора и екипи . Въпреки че има много различни видове коучинг, разделен е на три основни области: личен, бизнес и спортен коучинг.

По време на индивидуалните коучинг сесии, клиентът работи заедно с коуч за постигане на конкретни цели. Коучингът е партньорство с клиенти в мисловен и творчески процес, който ги вдъхновява да увеличат максимално своя личен и професионален потенциал.

 

Как помага?

Коучингът е инструмент за развитие и постигане на предизвикателни цели на важни етапи от вашия професионален и личен живот. На пример, коучът може да ви помогне да предефинирате кариерата или живота си, да ви помогне да подобрите набора си от умения, да преодолеете препятствията, да изясните и да вземете трудни решения , да се развиете като лидер, професионалист и човек, развивайки по-дълбоко себепознание и осъзнатост.

Стандартният коучинг процес преминава през 4 фази, за да постигне целите си:

  • Поставяне на цели
  • Каква е реалността
  • Възможности за реализация на целите
  • Кой? Как? Кога? Ще предприеме действията

В интерактивните разговори ще намерите отговор на някои фундаментални въпроси, свързани с вашите цели по време на първия етап от процеса на коучинг. На пример може да се сблъскате с въпроси като: Какво наистина искам? Кои са вашите най-важни лични ценности?  Какви несъзнателни процеси възпрепятстват опитите ви да постигнете целта си? Кои вярвания и поведение ви пречат да стигнете до мястото, където искате да отидете ?

С новото самосъзнание, клиентите проучват различни възможности за постигане на желаните резултати. Като последна стъпка, коучингът помага на клиента да избере предпочитаната алтернатива и да предприеме съответните действия, за да я осъществи.
Коучингът особено помага на клиентите да повишат самочувствието, да подобрят комуникативните умения, да повишат производителността, да оптимизират индивидуалните и екипните резултати и да подобрят баланса между работа и живот.

НЛП Коучингът  е подходящ за всеки, който иска да се промени, подобри и като цяло да постигне повече в живота си. Много от успешните хора обичат да използват НЛП техниките  за да преодолеят неприятните ограничения в живота си и да придобият нов репертоар от възможни действия. НЛП коучингът им дава по-широк спектър от положителни чувства и поведение. Те се научават да общуват и да реагират по-добре. Колкото повече възможности имат, толкова по-лесно ще вземат оптимални решения.