Живеем във време в което, на няколко клика разстояние имаме достъп до информацията за всичко което искаме да научим, да променим или да направим. Огромни суми се харчат всяка година за образование, програми за обучение,книги…

 

Но истината е, че повечето книги никога не се четат, повечето програми никога не са завършват, а голяма част от наученото никога не се прилага.

 

 Много хора никога не разгръщат потенциала си и не постигат целите си. Хората не се променят и не осъществяват мечтите си, не защото не разполагат с наличните ресурси, или защото нямат желание, и не е защото нямат време, въпреки че много хора казват, че това е причината, а е защото са започнали да живеят живота си по течението. Житейските ситуации изискват от тях да бъдат отговорни, хората си поставят цели в кариерата, връзките, здравето, финансите…но също така имат и ограничаващи убеждения, съмнения, страхове, разсейват се с други неща… Истината е, че всеки има нужда от подкрепа и насърчение, но не всеки я получава от семейството си или приятелите си.

 

 

 

 За да постигнем нова цел, трябва да направим промени.

 

 

Факт е че промяната е трудна и целите изискват да поемем големи ангажименти. Когато започваме ново начинание, промяната ни изглежда страшно, трябва да излезем от зоната на комфорт и да правим неща които не сме правили досега. Тогава, хората нямат нужда от поредното ръководство от 5 стъпки как да постигнем целите си или 3 стъпки как да станем богати…а имат нужда от лайф коуч. Мечтаната цел е по-вероятно да я постигнем с партньор които ни помага и подкрепя, защото без значение колко вдъхновени сме от мечтите си,ние ще трябва да се освободим от старите модели на мислене и поведение, които може да ни застанат на пътя и да ни де-мотивират.

 

 

 Лайф коуча ви помага да мечтаете и да разширите хоризонтите си, за да създадете завладяваща визия за живота си.

 

 След това той ще ви помогне да начертаете пътя, за да стигнете до там. Коуча ви държи отговорен, като ви кара да имате по-високи очаквания и ви напомня защо правите всичко това. Предизвиква ви да видите истинския си потенциал и да не се съгласявате за нищо по-малко от това, което сте предназначени да бъдете. Той ви помага да намерите смисъл дори и в предизвикателствата в живота си и да дадете на болката си цел.

 

 

 Помага ви да проверявате и осъзнавате негативните си мисли, така че да можете да изберете оптимизъм, да се чувствате уверени и да овладеете мисленето на успеха.

 

 

 Лайф коуча ви помага да останете ангажирани в тези моменти, когато се чувствате разочаровани, претоварени или се разсейвате от несигурността на живота. Той ще е вашата подкрепа на която можете да разчитате кога хората в живота ви не вярват във вашия успех. Ще ви води чрез разговор използвайки различни коучинг техники, за да ви помогне да откриете кои са пречките на вашия успех, да определите как може да преминете покрай тях в живота си, да промените мисленето си, да имате по-голямо самочувствие и мотивация,да намерите мъдростта, мислите и действията за да създадете свои собствени планове, които работят за вас.

 

 

 Лайф коуча е любопитен, предизвиква ви и предлага нови перспективи, които да ви помогнат да създадете своя „Аха!” момент.

 

 

 Понякога коуча може да бъде експертът или човекът който ви показва пряк път към техния собствен успех, независимо дали това е в кариерата им, бизнесът им, връзките им или друга част от живота им. Може да ви покаже доказани стратегии за намиране на идеалния ви партньор,за щастлив брак или за спокоен развод, за намиране на мечтаната ви работа или за бягство от работата ви и започване на ваш бизнес, за организиране на вашия дом или за негова продажба, за да можете да пътувате по светът или да се върнете в страната си… Независимо коя област от живота си искате да подобрите или трансформирате, с наемането на лайф коуч няма да е нужно да го правите сами, ще следвате целите си и в крайна сметка ще изпълните своя потенциал. Той няма да свърши работата вместо вас, но ви помага да откриете най-добрия път напред, за да можете да бъдете своята най-добра версия.